Tournée Minérale

Februari zonder alcohol!

Ga de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. Alcohol beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag.

Ook het gemeentepersoneel en mandatarissen van Ternat dagen het gemeentepersoneel en mandatarissen van Roosdaal uit!
Ze schrijven zich met een zo groot mogelijke groep in. Op beide gemeentehuizen zullen op diverse plaatsen spaarpotten worden geplaatst. Is de drang toch te groot en wordt er gezondigd, dan wordt er € 0,50 in de spaarpot gestopt. Op het einde van de maand zal er gekeken worden hoeveel geld er in de spaarpot zit en hoeveel mensen er deelnamen. De verhouding zal dan berekend worden wie er het ‘best’ heeft vol gehouden. De opbrengst van de ‘zondes’ zal gestort worden op de rekening van ‘Kom op tegen Kanker’. 2 vliegen in 1 klap!

De DrugLijn en Stichting tegen Kanker sloegen de handen in elkaar. Met ‘Tournée Minérale’ daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. Het enthousiasme was enorm.

Er zijn goede redenen genoeg om een maand geen alcohol te drinken:
- je hebt meer energie:
alcohol werkt verdovend en maakt je suf. Alcohol afbreken vergt ook heel wat van je lichaam. Door geen alcohol te drinken, geef je je lever een rustpauze.
- je slaapt beter: door het drinken van alcohol slaap je sneller in, maar voorts zorgt alcohol voor een slechtere, oppervlakkigere nachtrust. Bij regelmatig drinken vermindert of verdwijnt het inslaapeffect zelfs.
- je spaart geld uit: alcohol is duur! In 2014 gaf het gemiddeld Belgisch gezin 462 euro uit aan alcoholische dranken.
- je behoudt een gezond gewicht: alcohol zich laat voelen op de weegschaal. Alcoholische dranken hebben geen enkele voedingswaarde. Toch heeft de stof alcohol een invloed op je gewicht. Daarbovenop bevat zo goed als alle drank ook nog eens heel wat suiker.
- je huid gaat stralen: alcohol droogt je uit. Je huid, het grootste orgaan van je lichaam, is daar niet zo gelukkig mee. Ben je uitgedroogd, dan ga je er dof uitzien en komen er rimpels tevoorschijn. Maar als je genoeg water drinkt, gaat je huid stralen!
- geen kater, meer tijd: het ellendige gevoel van een kater is één ding. Maar hoe vaak ben je een hap uit je weekend kwijt aan wachten tot dat venijnig beestje je eindelijk met rust laat? Beeld je eens in wat voor leuks je in die tijd zoal kan doen!
- alcohol = ongezond: het risico op katers en gênante of ongemakkelijke avonden kent iedereen, maar er zijn ook risico’s op lange termijn, zoals verslaving, leverziekten of kanker. Een alcoholpauze inlassen en werken aan je alcoholgebruik in het algemeen, is dus werken aan je gezondheid.

Doe jij ook mee?
In februari 2018 hopen we, samen met jou, een maand alcoholvrij door het leven te gaan. Een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert je alleen maar voordelen op.

INFO |www.tourneeminerale.be. Bezoek zeker deze website of hou Facebook in het oog. Je ontdekt er lekkere recepten en tips waarmee de maand zo voorbij gaat.