Bijkomende aanpassingen t.g.v. werken Assesteenweg

Gepubliceerd op donderdag 12 januari 2023 15.54 u.
Update 20 januari

UPDATE 20 JANUARI 2023

Gezien nog steeds veel mensen de Kruisstraat gebruiken om naar de Terlindestraat te rijden, zien wij ons genoodzaakt een extra aanpassing door te voeren aan de circulatie. De 2 verbindingen tussen Kruisstraat en Sempstweg worden nog enkel mogelijk richting Sempstweg.

Het gemeentelijk veiligheidsoverleg (GVO) heeft deze ochtend de verkeersimpact op de lokale wegen ten gevolge van de werken op de Assesteenweg geëvalueerd.

Volgende bijkomende beslissingen werden genomen:

  • De “groentijd” van de verkeerslichten op de Assesteenweg komende vanuit de Stenebrugstraat en Fossebaan wordt verdubbeld. Dit zou vooral de doorstroming van het verkeer vanuit het centrum van Wambeek moeten verbeteren.
  • De Sempstweg en Kruisstraat worden tijdelijk enkelrichting. Enkel het verkeer vanuit P. Van Cauwelaertstraat richting Terlindenstraat wordt toegelaten tot het einde van de werken.
  • Op verschillende invalswegen komen borden dat de handelaars in Ternat en Sint-Katherina-Lombeek bereikbaar zijn en blijven.

Ten laatste maandag 16 januari 2023 gaan deze beslissingen in voege.

Vergunning voor de werken is verleend aan het Agentschap Wegen en Verkeer t.e.m. 30 april 2023 (cfr. borden parkeerverbod). Verwacht blijft dat de werken (op voorwaarde dat er geen verdere problemen opduiken en de weersomstandigheden het toelaten) afgerond zijn de eerst helft van februari ´23.

We willen alle inwoners van Ternat bedanken voor hun geduld en begrip. Samen gaan we voor een veiliger Ternat.