BOERenNATUUR dag

Na ons succes van vorig jaar + 1 jaartje corona (Plukplek, Duizendblad en landbouwer Rudy Bayens) willen we jullie dit jaar een nieuwe editie bezorgen.

Kristien is jullie Natuurpunt gastvrouw en zal jullie ontvangen en gidsen.

Dit jaar starten we bij BIOBEES. Hier is Luc Pauwels de landbouwer van dienst.

Het aardbeienseizoen barst dan uit haar voegen, maar ondanks de drukte, leidt Luc je graag rond op zijn bedrijf. In Ternat is hij ongetwijfeld de pionier wat betreft biologisch tuinieren. Tuinieren is hier wel een eufemisme… maar dat merkt u wel, evenals dat Luc van meer houdt dan van bezen.

Na het bezoek bij Luc gidst Kristien jullie via de Kruisstraat tot bij Jan en Karel De Roock (Bollestraat 17, 1741 Wambeek). Jan heeft al lang zijn ziel verkocht aan schapen en de onafscheidelijke bordercollies. Schapen worden nogal eens ingezet voor maaibeheer.
Zijn broer, Karel, zorgt voor een vruchtbare landbouw, want hij is imker. En zonder bijen geen vruchtzetting en dus geen voeding! Ook met zijn verhaal ga je hier kennismaken.

Jan en Karel en hun respectieve partners zijn ongetwijfeld inspirerende afronders voor een BOERenNATUURLIJKe namiddag. Daarna wandelen we terug naar de Biobees.

Bereikbaarheid:

Fiets of te voet als je in de buurt woont.
Trein: vanuit het station te Ternat, stap je een 20-tal minuten
Auto kan je parkeren op het terrein

Praktische informatie

Wanneer

Organisatie

Natuurpunt Ternat

Deel deze pagina