‘Alleen met jou #samentegeneenzaamheid'

Iedereen beleeft periodes van alleen zijn en voelt zich wel eens eenzaam. Het is iets dat je kan overvallen, dat komt en gaat, het hoort bij het leven. ‘Alleen zijn’ hoeft niet altijd negatief te zijn, het kan ook krachtig zijn. Het wordt pas een probleem als ‘alleen zijn’ verandert in ‘eenzaamheid’.
Bijna de helft (46 %) van de Belgen voelt zich sociaal of emotioneel eenzaam.

Sociale eenzaamheid houdt in dat iemand weinig of geen relaties heeft, terwijl iemand die emotionele eenzaamheid ervaart deze relaties wel heeft, maar een hechte band mist met zijn/haar naasten. Bijna de helft! Daar schrikken wij wel een beetje van.

Met het project ‘Alleen Met Jou #samentegeneenzaamheid’ willen we mensen informeren, ervaringen aanbieden, elkaar laten ontmoeten en hen leren hoe met eenzaamheid om te gaan.
Via allerlei activiteiten stimuleren we mensen om uit hun schulp en uit hun kot te komen.

Programma:
‘Alleen met Jou’ #samentegeneenzaamheid

wo 15 januari 2020: Dansend dichter bij jezelf en anderen - 14u-16u - in WZC Kapelleveld.
Deze dansmeditatie helpt je landen in jouw lijf en uitdrukking geven aan wat je voelt.

za 7 maart: Theater ‘How to Build a House’ - 20u - in CC De Ploter – met nagesprek.
De Nwe Tijd doet een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood die zich schuldig, verdrietig en o zo eenzaam voelt. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt.

zo 17 mei: ‘Eenzame sokken-wandeling’ - 14u-16u - vertrek aan CC De Ploter.
Een uur wandelen met iemand die je niet kent: dat is het opzet de Eenzame Sokken-wandeling. Met het initiatief wil actrice en comédienne Veerle Malschaert het taboe rond eenzaamheid doorbreken en mensen met elkaar in verbinding brengen

Seniorenproject: De (G)ouden Babbel alleenstaande 80-plussers van Ternat krijgen met hun verjaardag een huisbezoek.

Buurtrestaurant
Wie graag in fijn gezelschap een lekkere en gezonde maaltijd dicht bij huis wil eten, kan zich in het Sociaal Huis inschrijven voor het buurtrestaurant, elke eerste dinsdag van de maand. Info over sociaal tarief/standaardtarief en inschrijvingen: zorg@ternat.be - 02 582 47 85

Fit 50+ geeft je de mogelijkheid om samen te trainen in een gezellige sfeer

Bewust bewegen zijn relaxatie - en lenigheidsoefeningen waarbij de bewustwording van het lichaam centraal staat.

‘Alleen met Jou #samentegeneenzaamheid’ is opgezet door Dans het Leven, Archeduc, het lokaal bestuur Ternat (Sociaal Huis en CC De Ploter), LOGO Zenneland, JAC, BZN en CAW.