Belevingsdagen @ CC De Ploter

Gepubliceerd op donderdag 30 januari 2020 19.02 u.
We gaan voor een zero waste leven!

Zet zondag 9 februari met stip in jullie agenda!
Van 10u tot 14u openen we ons Repair Café voor Klein Electro.
Een Repair café is een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers je gratis helpen met het herstellen van kleine huishoudtoestellen. Enkel eventuele vervangstukken moet je betalen. Je bent ook gewoon welkom om een kijkje te nemen en iets te drinken. Heb je thuis nog iets liggen dat een tweede leven verdient of heb je gewoon zin in een gezellige voormiddag? Spring dan zeker eens binnen. Of neem deel aan een van de workshops. 

> 10u-12u: maak zelf een bee-wrap.
Even kort uitleggen, wat zijn bijenwasdoeken juist? Bijenwasdoeken (in het Engels Bee’s wrap) vormen een afvalvrij alternatief voor plastiek folie en plastiek zakjes om eten in te bewaren. Je kan ze gebruiken om een halve paprika of boterhammen in te bewaren of om een kom mee af te dekken. Kom naar de workshop en leer zelf deze handige bijenwasdoeken maken.
Deelnameprijs: € 10. Wil je zeker zijn van een plaatsje schrijf dan vooraf in op www.ccdeploter.be.

> 12u30–14u: workshop ecologische verzorgingsproducten > maak zelf je shampoo en deodorant
Deelnameprijs: € 14. Je gaat naar huis met je eigen deo en shampoo.

> 12u-14u: naaiatelier 'zero waste'
Kom zelf je herbruikbare groentenzakjes, ecologische broodzak of ontschminkdoekjes naaien. Als je zelf een naaimachine hebt, breng die dan zeker mee. We voorzien enkele machines voor wie er geen heeft. Dit is een doorlopend atelier waar we met restjes stof aan de slag gaan.
Deelname is gratis. Breng zeker zelf stofrestjes mee of stofjes die je niet meer gebruikt.

Tijdens de middag kan je in het Plotercafé zeker iets drinken of eten (veggie croques / uit het vuistje met Brie, rucola, honig, tonijn of Mozarella, pesto, tomaat).