Bloemenwedstrijd

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020 15.48 u.
Ternat, de strafste bloemengemeente

Het lokaal bestuur Ternat wil het straatbeeld een zomer lang verfraaien met bloemen. In deze uitzonderlijke corona-crisistijd zijn mensen door het thuisblijven en de vrijgekomen tijd meer in de tuin bezig. De vrolijkheid van kleurige tuinen kan de inwoners een extra boost geven. Bovendien wil het gemeentebestuur met deze actie de lokale economie een steuntje in de rug geven. De organisatie gebeurt met medewerking van de Landbouwraad en de Landelijk Gilde.

Schepen van omgeving Gunter Desmet:
“Elke inwoner wordt uitgenodigd om de voortuin zo smaakvol mogelijk met bloemen te versieren. Dit kan ook de gevel zijn voor woningen die tot tegen de straat komen of het balkon van een appartement. Graag willen we van Ternat de strafste bloemengemeente maken. Om deel te nemen aan de wedstrijd moeten de bloemen uiteraard zichtbaar zijn vanop de straat. Achter- en binnentuinen komen niet in aanmerking. Een onafhankelijke jury beoordeelt de bloemen in de maand augustus op een niet aangekondigd tijdstip.”

Burgemeester Michel Vanderhasselt, ook bevoegd voor landbouw en lokale economie:
“Door de coronacrisis hebben onze lokale bloemenhandelaars het niet gemakkelijk. Graag willen we hem met deze actie een steuntje in de rug geven.
Deelnemingsformulieren zijn vanaf 4 mei te bekomen bij de lokale bloemen- en plantenverkopers. Inschrijven kan tot 21 juli 2020 voor één van de categorieën: voortuin, balkon / vensterbank, geveltuin.
Het bestuur voorziet hiervoor een prijzenpot van € 1.500. De prijzen zijn waardebonnen in Ternatse tuincentra, bloemenzaken en landbouwbedrijven. De deelnemers worden uitgenodigd op de prijsuitreiking op de Dag van de Landbouw, dit jaar op zondag 20 september.”

Doe je mee?
Lees dan eerst het reglement in bijlage.
Vul nadien het inschrijvingsformulier in en bezorg het ons.