Bloemenwedstrijd 2021

Gepubliceerd op donderdag 29 april 2021 8.23 u.
Ternat, de strafste bloemengemeente

Na een succesvolle eerste editie in 2020 organiseert het lokaal bestuur Ternat opnieuw een bloemenwedstrijd. Ternat moedigt alle inwoners aan om hun voortuintjes en gevels te versieren met bloemen. De vrolijke bloemenpracht moet Ternattenaren een zomerse boost geven. Bovendien wil het gemeentebestuur met deze actie de lokale economie een steuntje in de rug geven.

Omdat de jaarlijkse Bloemenstoet vorig jaar door corona niet kon doorgaan, organiseerde het lokaal bestuur Ternat een bloemenwedstrijd. Dat initiatief was een succes, zodat het dit jaar herhaald wordt. In samenwerking met de Landbouwraad en de Landelijke Gilde roepen we alle inwoners op om hun voorgevels en voortuinen te versieren met bloemen. Op die manier maken we van Ternat de ‘strafste bloemengemeente’.

Elke inwoner wordt uitgenodigd om de voortuin zo smaakvol mogelijk met bloemen te versieren. Dit kan ook de gevel zijn of een tegeltuintje voor woningen die tot tegen de straat komen of het balkon van een appartement.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moeten de bloemen uiteraard zichtbaar zijn vanop de straat. Achter- en binnentuinen komen niet in aanmerking. Een onafhankelijke jury beoordeelt de bloemen in de vakantiemaanden op een niet-aangekondigd tijdstip.

Inschrijven kan door het reglement te lezen en het deelnemingsformulier in te vullen. De formulieren zijn eveneens te verkrijgen bij de lokale bloemen- en plantenverkopers. Inschrijven kan tot 1 juli 2021 voor één van de categorieën: voortuin, balkon / vensterbank, geveltuin / tegeltuin.

Het bestuur voorziet een prijzenpot van € 1.500. De prijzen zijn waardebonnen te besteden bij de lokale handelaars. De prijswinnaars worden uitgenodigd op de prijsuitreiking op donderdag 9 september.

Je vindt het reglement en inschrijvingsformulier in bijlage.