Corona: Gemeentescholen weer open, activiteiten weer opgestart

Gepubliceerd op woensdag 10 maart 2021 10.25 u.
Besmettingen bij kinderen fors gedaald

De gemeentelijke basisscholen GBS De Kiem Wambeek en GBS De Kiem Lombeek mogen vanaf donderdag 11 maart opnieuw de deuren openen. Ook de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 13 jaar mogen opnieuw doorgaan.

Op 26 februari besliste het lokaal bestuur Ternat na crisisberaad dat de gemeentescholen GBS De Kiem Wambeek en GBS De Kiem Lombeek de deuren 10 dagen moesten sluiten en online les moesten geven.

Ook de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 13 jaar werden opgeschort en kinderen mochten met niet meer dan 4 personen samenkomen, net zoals dat bij de volwassenen al het geval was.

Deze beslissing werd genomen omdat maar liefst 45 procent van de coronabesmettingen in Ternat bij kinderen jonger dan 13 jaar werd vastgesteld.

De afkoelperiode van 10 dagen heeft duidelijk geholpen. De 45 procent coronabesmettingen daalde de voorbije 10 dagen naar slechts 6,6 procent. Daarom openen de scholen vanaf donderdag 11 maart weer de deuren en mogen kinderen weer naar de sportclub, jeugdvereniging of andere activiteiten gaan.

Vanaf nu gelden ook in Ternat de regels van de federale overheid. Dat wil zeggen dat iedereen met 10 mensen buiten mag afspreken, zolang de afstandsregels gerespecteerd worden.

We bedanken de scholen, verenigingen, ouders en kinderen voor hun begrip en inzet.

Blijf intussen de maatregelen opvolgen. Zo zetten we opnieuw een stap richting vrijheid.