Corona Ternat 26.03.2020: Premies en lokale handel

Gepubliceerd op donderdag 26 maart 2020 14.57 u.
Op welke premies heb je recht? En wat met lokale handel?

De coronacrisis brengt ook heel wat economische vragen met zich mee. Via dit overzicht ben je helemaal mee:

Zelfstandigen die door de omstandigheden inkomstenverlies lijden, kunnen hun hinderpremie aanvragen via https://www.aanvraagcoronapremie.be/

Voor de lokale handelaars in Ternat hebben we goed nieuws!

De onroerende voorheffing voor bedrijven wordt in Ternat niet verhoogd. Voor kleine ondernemingen heeft Ternat de forfaitaire bedrijfsoppervlaktebelasting van 150 euro dit jaar al verlaagd naar 33 euro.

Je aanslagbiljet van de bedrijfsbelasting zal dit jaar pas ten vroegste in september verstuurd worden.

Verder voorziet Ternat de mogelijkheid voor lokale handelaars om op het publieke domein wachtplaatsen voor inwoners af te bakenen, zodat ze in functie van de social distancing regels op een veilige afstand van elkaar kunnen staan. De ‘inname openbaar domein’ die handelaars hiervoor normaal gezien moeten aanvragen, hoeft uitzonderlijk niet betaald te worden. Dat gaat over 15 euro per kalenderdag. Het document om een inname openbaar domein aan te vragen vind je in bijlage. Terugsturen kan naar mobiliteit@ternat.be .

 

Heb jij ons formulier al ingevuld? Download het formulier, geef mee welke speciale service je aanbiedt en mail het formulier door naar economie@ternat.be !

Werknemers die tijdelijk werkloos zijn hebben uiteraard ook recht op een uitkering van de overheid. Hier hoef je niets speciaals voor te doen. Je werkgever en de overheid regelen alles. Ook voor de tussenkomst voor je water-, gas- en elektriciteitsfactuur wordt alles door de overheid geregeld.

Meer info vind je op https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/coronavirus-covid-19/corona-maatregelen-voor-waterfactuur-en-energiefactuur

 

Wie zich als vrijwilliger inzet om mensen te helpen tijdens deze coronacrisis, kan zich gratis laten verzekeren. Inschrijven via https://www.vlaanderenvrijwilligt.be/vlaanderen-helpt/

Ben je leverancier van de gemeente Ternat? Gelieve dan je factuur digitaal op te sturen! Dat kan via financien@ternat.be. Wens je meer info of heb je een vraag? Contacteer ons dan via 02 451 45 10.