De winkel coronavrij heropstarten

Gepubliceerd op zaterdag 9 mei 2020 10.18 u.
Belangrijke regels voor handelaars!

Vanaf maandag 11 mei gaat de volgende fase van de exit strategie van start. Vanaf dan mogen alle winkels de deuren opnieuw openen, met uitzondering van contactberoepen. Veiligheid blijft natuurlijk heel belangrijk. Hier vind je een overzicht van wat je kan doen om je zaak veilig op te starten en coronavrij te houden.

Bij de heropening van je zaak moet je rekening houden met een aantal belangrijk maatregelen rond veiligheid, circulatie en social distance. Zo moet je er als eigenaar op toezien dat iedereen 1.5m afstand houdt tijdens het winkelen en moet je erover waken dat er niet te veel klanten tegelijk aanwezig zijn in je winkel, waarbij de officiële richtlijn is:

  • - Maximum 1 klant per 10m² - uitzondering voor kleine winkels
  • - Maximum 30 minuten winkeltijd per klant.

Om de richtlijnen toe te passen in de praktijk delen verschillende organisaties en partners graag hun best tips:

Om de heropstart zo veilig mogelijk te laten verlopen, voorziet de gemeente nog steeds grondstickers, om klanten visueel duidelijk te maken welke afstand gerespecteerd dient te worden. Aanvragen kan via economie@ternat.be. Daarnaast voorzien we ook nog steeds de mogelijkheid om op het publieke domein wachtplaatsen voor klanten af te bakenen. Op deze manier kan een veilige wachtzone gecreëerd worden voor de handelszaak.