Doe mee met Generatie R

Gepubliceerd op donderdag 15 oktober 2020 17.01 u.
Recycleer voor de volgende generatie

De grondstoffen voor elektrisch tuin- en werkmateriaal, zoals koper, worden schaarser.
Maar in de Belgische tuinhuizen, garages en kelders, liggen er niet minder dan 4,8 miljoen ongebruikte elektrische en elektronische toestellen. Wist je dat er maar liefst 14.000 ton ijzer en 2.000 ton koper onder een stoflaag ligt? Een enorm potentieel voor hergebruik en recyclage!

De meeste van die toestellen werken nog en kunnen perfect doorgegeven worden of naar de Kringwinkel worden gebracht. 16% is echt kapot. Als die naar een inzamelpunt van Recupel worden gebracht, kan 2.196 ton ijzer (= het gewicht van 28 volgetankte vliegtuigen) en 320 ton koper (= het gewicht van 1,5 keer het Vrijheidsbeeld) herwonnen worden via recyclage.

Als we willen dat er nog voldoende grondstoffen zijn, is het nu tijd voor actie. Generatie R deelt dezelfde missie: samen met anderen ons milieu beschermen door beter om te springen met onze grondstoffen. Om dit te bereiken delen ze dezelfde drijfveer: ze zetten zich in om hun elektrisch tuin- en werkgereedschap door te geven (Re-use), te laten opknappen of herstellen (Refurbish en Repair) en af te danken voor recyclage (Recycle).

Samen met Generatie R gaan we voor een duurzame gedragsverandering zodat er voldoende grondstoffen zijn voor de huidige en toekomstige generaties.
Doe mee met Generatie R en recycleer samen met Recupel voor de volgende generatie. Breng je kapot of ongebruikt elektrisch tuin- en werkmateriaal naar het recyclagepark.

Meer info op recupel.be - Recycleer mee voor een mooiere wereld!