Erfgoeddag

Gepubliceerd op donderdag 14 februari 2019 10.54 u.
Ontdek de Pajotse molens

Het is opvallend dat op heel wat Bruegeliaanse kunstwerken molens terug te vinden zijn. Dat is niet zo een vreemd gegeven aangezien dat in de tijd van Bruegel in Vlaanderen molens voor de lokale gemeenschappen van groot belang waren.

Ontdek al fietsend de kracht van water en wind. Vijf molens in de regio staan open voor het publiek. Op iedere locatie maak je kennis met het molenambacht en zijn er tal van activiteiten.

Onder het motto 'Hoe maak(l)t u het?' richt Erfgoeddag zich op het ambacht in onze gemeente. Op de Klapscheutmolensite kan je kennis maken met de praktijk van het molennaarsschap, de geschiedenis van de watermolen, maar ook zelf de handen uit de mouwen steken. Natuurpunt maakt slaapkasten voor vleermuizen, het Davidsfonds en de Heemkundige Kring trakteren je op een ambachtenquiz en de bib leest voor uit de “Pajotse Molenvloek”. Bovendien kan je ook je eigen molentje knutselen en proeven van al wat ambachtelijk smaakt. Brouwerij De Troch wijdt je in in de geheimen van het bier(proeven) en het culinair talent van de Voet van Keizer Karel laat je kennismaken met authentieke boterhammen met lokale plattekaas.

zo 28 april van 12u tot 17u doorlopend
Klapscheutmolen - Klapscheutstraat 44, 1741 Ternat
www.erfgoeddagpz.be