Fotowedstrijd

Gepubliceerd op woensdag 19 mei 2021 8.58 u.
WIKI loves PZ

In 2021 is het 10 jaar geleden dat de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei van start ging om het geheugen van de streek te borgen voor de toekomst. Een goede reden tot feesten dus én om het geheugen van onze streek toe te voegen aan Wikimedia, één van de het grootste visuele geheugens op het wereldwijde web.

Van 1 juli tot 30 september nodigen we je uit om je foto’s van erfgoed: gebouwen, historische landschappen, tradities, processies, volkssporten, ambachten, streekgerechten… en cultuur op te laden via Wikimedia Commons.
De 10 beste foto’s worden in het najaar tentoongesteld én krijgen naast een prijs ook een plekje in het herfstnummer van PenZine.
Grasduin dus zeker in je digitale fotocollectie, in je fotoboeken op zolder of ga op stap en laat je inspireren door onze gemeente. Bovendien doen alle foto’s die gemaakt worden onder de noemer “Wiki loves PZ” ook mee met de nationale fotowedstrijd “Wiki loves Heritage”. Meedoen is dus de boodschap!

Meer info | www.cultuurregiopz.be en www.wikimedia.be 


GEZOCHT: erfgoedambassadeurs
Ga je graag op stap in de streek? Het maakt niet uit of je jong of oud bent of je pas in de streek woont of je er geboren en getogen bent…
Wij zijn op zoek naar jou! Wordt één van onze ambassadeurs en ga gratis op ontdekking in musea en erfgoedplekken en deel je ervaringen.
Interesse?
Neem dan contact op met Hilke@erfgoedcelpz.be