Foutieve facturen De Watergroep

Gepubliceerd op donderdag 10 september 2020 14.48 u.
voor inwoners van Ternat en Wambeek

De Watergroep, de waterleverancier in Ternat en Wambeek heeft blijkbaar problemen met het opmaken van de eindafrekeningsfacturen. Een massa mensen kregen een verkeerde en veel te hoge factuur in de bus.

Een oorzaak van de hoge rekening is dat in de opmaak van bepaalde facturen de berekening van het aandeel dat het basistarief bepaalt, verkeerd is. Voor dat basistarief krijg je per aansluitpunt en per bewoner 30 m3. Wie meer verbruikt betaalt daarvoor het comforttarief. En dat is veel duurder. 

Bij veel mensen werd er geen rekening gehouden met dat aantal bewoners waardoor ze ten onrechte een deel van hun verbruik aan comforttarief aangerekend kregen.

De dienst burgerzaken van het gemeentebestuur nam reeds contact op met De Watergroep en kreeg als antwoord dat klanten bij het indienen van de stand van hun meter zouden vergeten zijn het aantal gedomicilieerden in te geven. De uitleg van De Watergroep blijkt echter niet te kloppen. Bij sommige facturen blijkt het aantal personen voor het gedeelte van de factuur voor 2019 niet te kloppen en het gedeelte van de factuur vanaf 1 januari 2020 wel. Ook blijken de gegevens van die klanten in hun account wel te kloppen.

Reactie van De Watergroep
Inwoners van Ternat of Wambeek
hebben mogelijk facturen ontvangen met een te hoog bedrag. Dit komt doordat in de afrekening geen rekening werd gehouden met het aantal gedomicilieerden op dat adres. Hierdoor kan teveel verbruik aan comforttarief aangerekend zijn. Zij zullen hiervoor zo snel mogelijk een correctie factuur/creditnota ontvangen en hoeven hiervoor geen contact meer op te nemen met De Watergroep.

Lees hier meer info.