Gemeente-stadsmonitor 2021

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) lanceerde deze ochtend de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor 2021, dé lokale beleidsmonitor waarmee het agentschap de lokale besturen ondersteunt in datagedreven besturen.

Communicatiepakket voor lokale besturen

Dit bevat onder meer:

  • een uitgebreid rapport 'Jouw gemeentescan' en een korte samenvattende tabel specifiek over jouw gemeente of stad.
  • het persbericht met algemene cijfers en tendensen.
  • beeldmateriaal.
  • templates voor sociale media.

Wat is de Gemeente-Stadsmonitor?

Meer dan 150.000 Vlamingen namen in het najaar van 2020 deel aan de burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Ze gaven hun mening over allerlei thema’s die spelen op lokaal niveau: van woonomgeving via mobiliteit naar samenleven, klimaat en cultuur. We peilden naar hun tevredenheid, participatie en gedrag. Deze grootschalige bevraging levert voor iedere gemeente en stad een uniek beeld op over wat de inwoners belangrijk vinden.

We bundelden de resultaten van deze bevraging vervolgens met data uit andere bronnen tot de Gemeente-Stadsmonitor, een online data- en kennisplatform met meer dan 300 indicatoren.

Deze indicatoren geven elk lokaal bestuur een uniek zicht op de staat van hun gemeente of stad. Lokale besturen en burgers kunnen ermee aan de slag om het strategisch beleid van gemeenten en steden te analyseren, te onderbouwen en sterker te maken.

Ontdek de website van de Gemeente-Stadsmonitor 2021

Sluiten

App van Ternat