Grondstickers voor handelszaken

Gepubliceerd op dinsdag 14 april 2020 11.54 u.
Bewaar de afstand tussen de klanten!

Het lokaal bestuur Ternat ontwikkelde grondstickers die handelaars op de vloer van hun zaak kunnen plakken. Eigenaars van voedingszaken, apothekers en andere zaken die open mogen blijven, kunnen die gratis bij de gemeente bestellen.

Elke anderhalve meter kan een grondsticker op de vloer geplakt worden om visueel duidelijk te maken welke afstand best gerespecteerd wordt tussen klanten, in het kader van de regels van social distancing tijdens deze coronacrisis.

Daarnaast voorziet Ternat de mogelijkheid voor lokale handelaars om op het publieke domein wachtplaatsen voor inwoners af te bakenen, zodat ze in functie van de social distancing regels op een veilige afstand van elkaar kunnen staan. Het document om een inname openbaar domein aan te vragen vind je in bijlage.

Tot slot kunnen handelaars ons ook nog steeds laten weten welke speciale service ze momenteel aanbieden. Zie je je zaak graag mee in het rijtje staan? Vul het formulier in bijlage in en stuur het door naar economie@ternat.be. Ook de gratis grondstickers zijn via dit mailadres te verkrijgen.