Heropening horeca

Gepubliceerd op donderdag 4 juni 2020 12.11 u.
Duidelijke richtlijnen voor heropstart van de horeca

Vanaf maandag 8 juni mogen cafés en restaurants opnieuw hun deuren openen, mits het in acht nemen van een aantal veiligheidsmaatregelen.

Zo moet er voldoende afstand tussen de klanten bewaard worden. Om aan de beperking in het maximumaantal toe te laten bezoekers tegemoet te komen, biedt het Lokaal bestuur aan horeca-uitbaters de kans om hun terras tijdelijk uit te breiden. Het uitgangspunt hierbij is dat de terrasuitbreiding wordt aangevraagd om te voldoen aan de 1,5m-richtlijn.

De tijdelijke uitbreiding is niet bedoeld om een uitbreiding van het aantal tafels en stoelen te realiseren maar dus wel om (zoveel mogelijk van) het reguliere aantal tafels en stoelen te kunnen plaatsen. Het reglement kan hieronder (in bijlage) geraadpleegd worden. Ook het aanvraagformulier vind je in bijlage en dit mag teruggestuurd worden naar economie@ternat.be

Aanvragen die ons nog voor vrijdag 05/06 - 12u bereiken, worden uitzonderlijk tijdens een extra college op zaterdag behandeld.

Verder vinden jullie in bijlage ook nog de gids voor de heropstart en enkele affiches die jullie kunnen gebruiken om een veilige heropstart te vergemakkelijken.