Huisdier laten chippen

Door je kat of hond te identificeren met een chip, worden jullie sneller herenigd als het dier verloren zou lopen. En door katten te steriliseren of te castreren komen er minder katten in asielen terecht.

Katten

Katten moeten sinds 1 november 2017 verplicht gechipt worden. Dit moet gebeuren voor ze 12 weken oud zijn. In geval van verhandeling/verkoop moet dit ook gebeuren (ook bij het gratis weggeven!). De gegevens worden opgeslagen in de databank CatID.
Ga je verhuizen? Vergeet dan niet jouw nieuw adres door te geven aan je dierenarts.

Honden

Honden zijn eveneens verplicht om gechipt te worden. Dit moet gebeuren voor ze 8 weken oud zijn. In geval van verhandeling/verkoop moet dit ook gebeuren (ook bij het gratis weggeven!). Na registratie in de databank DogID ontvangt de eigenaar een registratiebewijs.

Honden komend uit het buitenland of hier zes maanden verblijven, moeten tevens gechipt worden.

Als je verhuist, dan moet je dit zo snel mogelijk (binnen de 8 dagen) melden aan de databank zodat de gegevens van je hond worden aangepast.

Als je net een hond gekocht of geadopteerd hebt, dan is het belangrijk dat je nagaat of:
- de hond correct op jouw naam en adres staat geregistreerd
- het chipnummer van de hond overeenkomt met het nummer in het paspoort.

INFO | Klik hier om meer info te krijgen over de registratie van je huisdier.

Weldra worden je persoonlijke gegevens omwille van privacy standaard afgeschermd op dogid.be en catid.be.
Wil je dat de politie je contactgegevens kan raadplegen als ze je trouwe viervoeter op straat aantreffen, pas dan jouw privacymodus op de website www.dogid.be aan. Hetzelfde geldt voor katten www.catid.be.