Iedereen een mondmasker

Gepubliceerd op donderdag 7 mei 2020 13.27 u.
Heb jij er ook eentje gekregen?

Dankzij de hulp van talloze vrijwilligers kregen alle Ternattenaren afgelopen week een mondmasker in de brievenbus.

Heb jij geen mondmasker ontvangen? Stuur dan een mailtje naar helpmee@ternat.be en geef je adres door. Dan doen wij het nodig om ook jou en je gezin te bedelen!

Onze mondmaskers zijn
- Herbruikbaar
- 2-lagig gelamineerd
- Het materiaal is hoogwaardig, waterafstotend polyester
- Europees gecertificeerd
- Wasbaar op 60°


De aanbeveling om een mondmasker te dragen is een aanvulling op de eerdere richtlijnen.
De meest effectieve maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan zijn regelmatig je handen wassen en een fysieke afstand van 1,5 meter houden van personen waar je niet mee samenwoont. Als je moet hoesten of niezen, doe je dit in een papieren zakdoek of in je elleboog.


Het dragen van een masker wordt als aanvullende maatregel gebruikt:
Het dragen van een mondmasker helpt om de omgeving niet te besmetten. Dat is weinig belangrijk als het een omgeving is waar enkel jij komt of als het in open lucht is, maar op de bus bijvoorbeeld kan het nuttig zijn om een mondmasker te dragen.

Ook al ben je de enige die nu op de bus zit, want de paal waar je je aan vasthoudt, wordt binnen een paar minuten misschien door iemand anders vastgehouden. Het aantal personen dat het openbaar vervoer neemt zal toenemen, waardoor het ook moeilijker wordt om 1,5 meter afstand te houden van iemand anders. In zo’n situatie is het daarom verplicht dat je een masker draagt.


Het dragen van een mondmasker doe je niet om jezelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen. Het mondmasker voldoet aan de criteria om deze bescherming te bieden, maar het moet vooral op de juiste manier worden gebruikt.