Inbrekers gaan niet op vakantie!

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 8 u.

De zomer is de periode waarin heel wat mensen op vakantie gaan. Deze periode is jammer genoeg ook de periode met de heel wat inbraken. Woningen waar de post ophoopt, waar dag en nacht de gordijnen gesloten zijn of waar ’s avonds nooit een lamp brandt zijn woningen die extra opvallen bij inbrekers. Ook het ontbreken van een auto op de oprit voor een bepaalde tijd is een indirecte indicator voor een inbreker.

Je woning diefstalveilig maken: hoe doe je dat juist?

Welke maatregelen kan je nemen om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken? Check onze preventietips en lees meer over het gratis diefstalpreventieadvies van de politie.

Vergeet je camera- en alarmsysteem niet te registeren.

Sociale Media en vakanties

Wist je dat inbrekers ook op een andere manier weten of je met vakantie bent of niet?

Je kent het wel: je bent aangekomen bij je huisje in Zuid Frankrijk of Ibiza en post de perfecte instagramfoto van het geweldige zwembad. Of je laat al je “vrienden” via Facebook weten dat de paella dat je net at in Barcelona écht de beste ooit was! Dit lijkt onschuldig, maar je geeft hiermee wel een signaal af aan potentiële inbrekers; kom maar naar mijn huis, ik ben nu op vakantie! Niet erg slim. Het is daarom raadzaam om achteraf pas foto’s of enthousiaste reacties op je sociale media te plaatsen.