Info De Lijn

Gepubliceerd op woensdag 6 mei 2020 11.50 u.
Bussen rijden volgens schooldienstregeling

De bussen van De Lijn in de Vlaamse Rand en Brussel rijden opnieuw volgens de normale schooldienstregeling. Het is mogelijk dat daar voor de beperkte periode tussen nu en 17 mei nog zeer kleine aanpassingen aan gebeuren, in functie van een goede spreiding en inzet van mensen en materieel.
Om alles in goede banen te leiden, wordt er op verschillende manieren gecommuniceerd naar de reizigers m.b.t. het handhaven van de social distancing en het dragen van het mondmaskers. Er worden affiches uitgehangen, zowel aan de belangrijkste haltes als op onze voertuigen.
Onze eigen controlediensten staan in voor het handhaven van de regels, maar ze gaan ook in dialoog met hun contacten bij politie en dergelijke.

Opstart scholen
Vanaf 18 mei starten de scholen gedeeltelijk op. Er wordt creatief gezocht naar oplossingen, maar een scenario waarbij begin- en einduren sterk afwijken van de normale uren, zou ons voor onoverkomelijke problemen stellen.
Met De Lijn werd ondertussen reeds gestart met de normale dienstregeling. Die houdt in dat we op de belangrijke assen extra ritten voorzien tijdens de spitsuren ’s morgens en ’s avonds en in de ochtend- en avondspits op bepaalde trajecten extra schoolbediening organiseren. Zo zullen we al twee weken kunnen proefdraaien met onze extra beschermingsmaatregelen vooraleer we effectief opnieuw leerlingen verwelkomen op onze bussen en trams. 
We zullen er dus klaar voor zijn om ’s morgens en ’s avonds de leerlingen die geen gebruik kunnen maken van een eigen vervoermiddel (fiets, te voet, auto) zoals de aanbeveling van de Nationale Veiligheidsraad stelt, met onze bussen en trams te vervoeren.
Het is voortaan verplicht voor kinderen vanaf 12 jaar om vanaf de halte en tijdens de rit altijd een mondmasker te dragen en in de mate van het mogelijke de regels van social distancing te respecteren.

INFO | https://www.delijn.be/nl/overdelijn/Corona/