Ingeschreven op wachtlijst sociale woning?

Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2024 8.48 u.
Bevestig je inschrijving!

Ben je ingeschreven op de wachtlijst voor een sociale woning?

Kijk je inschrijving na en bevestig ze online vanaf 18 maart 2024 via het nieuwe Centraal inschrijvingsregister: www.vlaanderen.be/sociaalhuren.

Woonmaatschappij Providentia zal een brief verzenden met de vraag je inschrijving te bevestigen. Je hebt 30 dagen de tijd om je inschrijving te bevestigen na verzenddata van de brief.

Het CIR werkt enkel via een online aanmelding via Itsme of met je identiteitskaart én pincode van je identiteitskaart.

Wat als ik mijn inschrijving niet bevestig?

Doe je dit niet, dan wordt je inschrijving voor een sociale woning verwijderd.

Hulp nodig?

Krijg je graag hulp bij het bevestigen van je inschrijving? Neem contact op met de Sociale Dienst van het Sociaal Huis Ternat via 02 582 47 85.

Wat is het Centraal inschrijvingsregister?

Op 18 maart 2024 voert de Vlaamse overheid het centraal inschrijvingsregister in. Dit is een digitaal webplatform voor kandidaat-huurders als je een sociale woning wil huren bij een woonmaatschappij in Vlaanderen.

Vanaf 18 maart 2024 kan je nog enkel online je inschrijving van je dossier opvolgen, jouw plaats op de wachtlijst controleren eb aanpassingen doen aan je dossier. Dit doe je via www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Via het webplatform wordt er gecheckt of je aan alle voorwaarden voldoet om te mogen inschrijven voor een sociale woning.