Internetfraude

Fraude komt overal voor. Ook op sociale media en datingsites. Vaak lijken oplichters zó betrouwbaar, dat het niet eens zo moeilijk is om met iemands geld te gaan lopen. Ze proberen mensen in de val te lokken door een vertrouwensband op te bouwen en in te spelen op gevoelens. Maar uiteindelijk vragen ze om geschenken, persoonlijke gegevens en vooral: geld.

Heb je zelf een verdacht profiel gezien dat je vals lijkt, of ben je op zoek naar meer informatie en tips? Dan kun je terecht op de website temooiomwaartezijn.be.
Deze website staat boordevol concrete info over voornamelijk vriendschapsfraude, beleggingsfraude en fraude met cryptomunten. Via tips, tricks, getuigenissen van slachtoffers…heeft ze als doel je te waarschuwen voor deze soorten van oplichting en je te helpen om ze te voorkomen en vermijden. 

Ook de FOD Economie voert regelmatig campagne en geeft publicaties uit om de consument te waarschuwen en te sensibiliseren voor de meest voorkomende vormen van bedrog en de valkuilen van fraude.