Investeren in zonnepanelen op het sportcentrum Ternat

Gepubliceerd op donderdag 18 maart 2021 7 u.
Digitale infosessie - wo 24/03/2021 om 19u30

Het lokaal bestuur Ternat laat in mei zo’n 600 zonnepanelen plaatsen op het dak van het sportcentrum. De financiering gebeurt met burgerkapitaal: alle Ternatse inwoners kunnen investeren en mede-eigenaar worden van dit project.

Op woensdag 24 maart 2021 om 19u30 vindt een digitale infosessie plaats voor geïnteresseerde burgers, dit via het YouTube-kanaal van gemeente Ternat.

Met de plaatsing van de 600 zonnepanelen zet Ternat een stap dichter naar een energieneutraal bestaan. Het project is in totaal goed voor 170.000 kWh productie per jaar en bespaart ons ongeveer 40 ton CO2 per jaar (= uitstoot van 50 Ternatse huishoudens). De plaatsing van de zonnepanelen gebeurt in samenwerking met Pajopower. De financiering van de zonnepanelen gebeurt met burgerkapitaal. Alle Ternatse inwoners kunnen investeren en mede-eigenaar worden van dit project. Zo blijft niet enkel de stroom, maar ook de meerwaarde lokaal. Wie mee wil investeren, kan dat doen door een aandeel te kopen van Pajopower CV-so.

Interesse?
Neem dan beslist deel aan deze interessante digitale infosessie. Je kan de uiteenzetting volgen en vragen stellen via de chat.

Info? Contacteer ons via sport@ternat.be.