Maatregelen coronavirus

Gepubliceerd op vrijdag 6 november 2020 11 u.
Hou vol, samen krijgen we het virus klein!

> Lees hier de meest recente maatregelen tegen corona.
> Info over het coronavirus.
> Consulteer hier de meest recente Covid-19-cijfers en nieuwsberichten.

INFO |
www.info-coronavirus.be
www.coronafacts.be
www.sciensano.be

Info 06/11:
Het aantal besmettingen in Ternat ligt onrustwekkend hoog. Tot op vandaag is het alertniveau van Ternat rood, met een incidentie van ruim 606 op zeven dagen (bron zorgatlas op heden) en 1280 op 14 dagen (bron Sciensano). Hoe sneller we ingrijpen, hoe sneller we het virus de mond kunnen snoeren.
We zijn er ons van bewust dat deze maatregelen zwaar aankomen, zeker nu we een donkere periode ingaan. Maar we roepen alle Ternattenaren op om de maatregelen op te volgen. Hoe beter we dat doen, hoe beter we allemaal samen het virus klein krijgen.

Wat kan je doen?

- Respecteer de hygiëneregels.
- Doe je activiteiten liefst buiten. 
- Denk aan kwetsbare mensen. 
- Hou 1,5 meter afstand!
- Beperk je nauwe contacten. 
- Volg de regels over bijeenkomsten.

Meer info op https://11miljoenredenen.be/nl

Allemaal samen: meertalige info

Willen we het virus klein krijgen, dan is het belangrijk dat we allemaal de regels volgen. Corona kent geen cultuur, geen landsgrenzen en geen taal.
Versta je zelf niet zo goed Nederlands of ken je mensen die het Nederlands niet goed begrijpen? Via de website van het Agentschap Integratie en Inburgering vind je alle info over het virus in verschillende talen: https://www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info

Download de Coronalert App!

Heb jij de Coronalert App al gedownload? Die werkt volledig anoniem. Sommige mensen zijn bang dat de overheid hun gegevens gebruikt via de app, maar dit klopt niet. De app registreet via Bluetooth alleen of je in nauw contact kwam met iemand die positief testte op het coronavirus. Is dat het geval? Dan krijg je een melding en kan je zien wat je moet doen.

FAQ

Wij proberen je zo goed als mogelijk te informeren over het coronavirus en de maatregelen. Heb je toch nog extra vragen waar wij niet meteen aan dachten? In de bijlagen kan je de Frequently Asked Questions (FAQ) terugvinden. Daar vind je ongetwijfeld alle info.

Handelszaak in Ternat?

Heb jij een handelszaak in Ternat? Dan kan je hier ontdekken welke regels je in Ternat moet volgen: https://www.ternat.be/lokale-handel-tijdens-corona

Om de lokale horeca te steunen maakte inwoner Kevin Coppens een website waarop alle horecazaken hun take-away acties vermeld staan: https://coppenskevin.wixsite.com/ternatsehoreca

Download in bijlage het attest corona hinderpremie voor ambulante handelaars.