Geef mee vorm aan mooi en duurzaam Pajottenland

Gepubliceerd op woensdag 9 november 2022 11.06 u.
5 december 2022 om 20u00

Streekorganisatie Pajottenland+ is al even in stilte bezig met de voorbereiding van een nieuwe ‘Lokale Ontwikkelingsstrategie’. Voor de opmaak van zo’n strategie rekenen de leden van Pajottenland+ ook op geëngageerde, creatieve en positieve Pajotten. Om zo veel mogelijk ideeën te verzamelen, zullen in december drie plus-avonden plaatsvinden.

Samenwerking van onderuit stimuleren is een basisprincipe van de aanpak bij Pajottenland+. Momenteel denken gemeenten, middenveldorganisaties en regio-organisaties na over welke uitdagingen en noden in onze streek het beste worden aangepakt. Maar Pajottenland+ wil zeker ook initiatieven laten komen vanuit de plekken en mensen die rechtstreeks betrokken zijn. Hun ideeën kunnen later vertaald worden in concrete realisaties op het terrein.

Drie plus-avonden

Op drie avonden (1, 5 en 12 december 2022) kunnen inwoners, verenigingen en lokale bedrijven hun suggesties de vrije loop laten.

  • Welke thema’s vinden zij belangrijk om mee te nemen voor een duurzame toekomst van onze streek?
  • Welke initiatieven en projecten zouden een echte meerwaarde zijn?
  • Wie kan actief betrokken worden in de concrete realisatie van ideeën?

Heel diverse thema’s zullen aan bod komen zoals landbouw, circulaire plattelandseconomie, leefbare & levendige dorpen, biodiversiteit en landschapskwaliteit.

Praktisch

  • Donderdag 1 december om 20u00 in het Dominicanessenklooster, Heilige Geeststraat 22 in Herne (voor inwoners uit Bever, Galmaarden en Herne).
  • Maandag 5 december om 20u00 op het Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch, Molenstraat 26 in Roosdaal (voor de inwoners uit Gooik, Ternat en Roosdaal).
  • Maandag 12 december om 20u in Zonnig Leven, Jan Vanderstraetenstraat 198 in Sint-Pieters-Leeuw (voor inwoners uit Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw).

Je inschrijven of meer info opzoeken over de plus-avonden kan via https://www.pajottenland.be/plus-avonden. Iedereen is welkom, maar er zijn voorwaarden: klagen is niet toegestaan en constructieve voorstellen zijn verplicht. Kortom: veel ‘goesting’ is een vereiste.