Natuur en Poëzie in Wambeek

Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 17.30 u.
Poëziewandeling en kinderwandelzoektocht

Op 6 juli, tijdens VLAANDEREN FEEST!, werd de Provinciale Wandeldag - Natuur en Poëzie in Wambeek - geopend. Het werd een groot succes.

Poëziewandeling

Je kan deze wandeling nog tot 30 september ontdekken! Trek je stapschoenen aan en duik in de wereld van Pol de Mont, de befaamde journalist, verhalenschrijver en dichter. Ontdek een prachtige lus van 8 km gemarkeerd met gloednieuwe zeshoekige bordjes van de Pol de Montwandeling.

Startend vanaf de kerk in Wambeek, leidt de route je langs het geboortehuis van de schrijver, brouwerij De Troch met zijn verrukkelijke kriek en geuze, de betoverende watermolen van Klapscheut en een stukje van de Kouterbroeken, een beschermd natuurgebied.

Tijdens de tocht word je verrast met een selectie van prachtige gedichten, voorzien van een hedendaagse twist door Ivo Van Strijtem.

Kinderwandelzoektocht Pol de Mont

Speciaal voor de jonge avonturiers (vanaf 6 jaar) is er een kinderzoektochtwandeling van 4 km. Onderweg helpen borden met QR-codes je bij het ontdekken van wie Pol de Mont echt is. 

Haal eerst in de bib je wandelkaart en ga op ontdekkingstocht in Wambeek. Lever je bovendien je ingevulde wandelkaart in in de bib, dan maak je kans op een leuke prijs. 

De kinderwandelzoektocht kan je de hele zomervakantie doen. Het startpunt is aan de Pol de Montstraat in Wambeek.

Dank aan...
Dit evenement komt tot stand dankzij de samenwerking van de Provincie Vlaams-Brabant, Dienst Milieu Ternat, Pol De Montgenootschap, Davidsfonds Wambeek en de bibliotheek Ternat.