Nieuwe meettoestellen

Gepubliceerd op donderdag 5 maart 2020 15.30 u.
We tellen het verkeer!

Het lokaal bestuur Ternat heeft twee nieuwe verkeersmeettoestellen aangekocht. Die meten het aantal voertuigen die voorbij rijden, de types voertuigen en de snelheid van elk voertuig.

De meettoestellen kunnen de effectieve verkeersproblemen objectief in kaart brengen. Samen kosten ze om en bij de 5.000 euro. De toestellen kunnen overal geplaatst worden en tellen in beide richtingen het aantal voorbij rijdende voertuigen.

Ook houden ze bij of het gaat om tweewielers, auto’s, bestelwagens, vrachtwagens of vrachtagens met een aanhangwagen. Ook de rijrichting, het tijdstip van de meting en de tijd tussen twee metingen worden bijgehouden.

De personeelsleden van de technische dienst en mobiliteitsdienst kregen intussen al een opleiding om de toestellen te installeren en de gegevens te verwerken. De toestellen worden meteen ingezet in probleemzones in Wambeek. Zo houden we verkeersmetingen in de Kattestraat, de Loddershoekstraat en op de Fossebaan.

De toestellen kunnen alleen maar meten. We gaan dus geen boeters uitschrijven. Via de toestellen willen we alleen problemen in kaart brengen. Nadien kunnen we dan beslissen om in te grijpen door de politie in te schakelen voor controles. Ook kunnen we verkeerstechnische maatregelen nemen, zoals de wegversmallingen die we op de Processiestraat hebben geplaatst.