Ontdek onze Trage Wegen!

Gepubliceerd op vrijdag 27 maart 2020 14.17 u.
Breng onze Trage Wegen in kaart en geniet van een mooie wandeling

Tijdens de coronamaatregelen is het belangrijk om te blijven bewegen. Voetballen of zwemmen zit er echter niet in, je mag alleen wat wandelen, lopen of fietsen. Niet getreurd, want dan zijn deze lentedagen hét moment om onze Trage Wegen te ontdekken!

Wanneer je erop uittrekt voor een loop- of fietstochtje in je buurt, verken je wellicht wel heel wat alternatieve weggetjes in de natuur, om zo de grote verkeersassen te vermijden. Maar wist je dat deze verschillende doorsteken, veld- en boswegen en kerkbaantjes bekend staan als zogenaamde Trage Wegen? De paadjes zijn bedoeld voor niet-gemotoriseerd verkeer. Je kan er wandelen, joggen en fietsen.

In Ternat willen we ook werk maken van een beter onderhoud van onze Trage Wegen. Dus heb jij een wegje ontdekt? Laat ons zeker weten wat je er zo leuk aan vindt, of wat volgens jou net beter kan of onderhoud nodig heeft! Dat kan via onze meldingskaart, of op Facebook met de hashtag #tragewegenternat.

Kom je een stukje zwerfvuil tegen, neem dit gerust dan zelf mee. Gaat het om een heleboel zwerfvuil, dan kan je dit eveneens melden via onze meldingskaart.

Zet gerust een mooie foto op Facebook met #tragewegenternat. De mooiste foto’s krijgen een plekje in ons zomermagazine! Bovendien worden alle suggesties en opmerkingen opgenomen door de werkgroep Trage Wegen die binnenkort van start gaat.

Veel wandel- en fietsplezier! Natuurlijk hou je het veilig met de huidige regels.

Kijk ook eens op www.tragewegen.be