Oproep naar kwaliteitsvolle en betaalbare huisvesting

Gepubliceerd op maandag 3 april 2023 13.30 u.

Door de opeenvolgende crisissen hebben heel wat inwoners van Ternat het niet gemakkelijk. Ondanks de loonindexatie nemen de kosten van voeding, energie en wonen toe. Heel wat Ternattenaars zijn op zoek naar kwaliteitsvolle en betaalbare huisvesting en komen hiervoor langs bij het Sociaal Huis.

Ternat voorziet al een aantal jaren doorgangswoningen. Deze specifieke hulpmaatregel biedt burgers die zich in een kwetsbare situatie bevinden een tijdelijk onderdak. Op deze manier hebben ze meer tijd om terug aan te sluiten bij het maatschappelijk leven en naar een duurzame woongelegenheid te zoeken. De Ternatse doorgangswoningen en opvangstructuren zijn echter al maanden volzet en de lokale en regionale huisvestingsmarkt is verzadigd.

We doen daarom een warme oproep aan eigenaars van woningen of appartementen/studio’s in Ternat om deze te verhuren aan mensen afkomstig uit Ternat. Ook voor de gezinnen en alleenstaanden van ’t Fornuis (kleinschalige collectieve opvang van Oekra├»ense vluchtelingen) zijn we op zoek naar duurzame woongelegenheden.

Wil jij meewerken om de lokale huisvestingsnood te verminderen? Wil jij het aanbod van mogelijke huurwoningen met ons delen? Neem dan contact op met Bert Beeckmans via 02 568 15 89 of bert.beeckmans@ternat.be.