Orgaandonatie

Gepubliceerd op donderdag 2 mei 2019 18.13 u.
Registreer je nu online!

Nieuw: Orgaandonatie kan nu ook online in Ternat

Als één van eerste gemeenten in België biedt Ternat nu ook de mogelijkheid om zich online te registreren. Via het thuisloket op de website van de gemeente identificeer je je met jouw elektronische identiteitskaart en registreer je je in enkele klikken als orgaandonor. Zo hoef je niet meer langs te komen in het gemeentehuis en kan je dit op elk moment van de dag regelen. Na opname van je registratie in het rijksregister krijg je een attest van ‘wilsuitdrukking inzake wegneming en transplantatie van organen en weefsels na overlijden’ toegestuurd via e-mail. 

Een uitgebreid gamma van documenten, attesten, meldingen... kan je ook online doen. Doe dit via de knop ‘iets aanvragen’. Maak hier zeker gebruik van!

Voor veel patiënten met chronische, onomkeerbare aandoeningen, is orgaantransplantatie de laatste mogelijke behandeling. Als je sterft door hersen- of hartfalen, dan kunnen jouw organen gebruikt worden om levens te redden. Het is belangrijk dat je daar nu al over nadenkt en je registreert als donor. De registratie van de instemming met of weigering tot orgaandonatie is gratis.

MEER INFO

Orgaandonatie