Plantactie milieuraad

Gepubliceerd op dinsdag 7 september 2021 0 u.
Kies voor streekeigen groen

De milieuraad van Ternat houdt tijdens deze periode zijn jaarlijkse plantactie. 
Met deze actie willen wij onze gemeente een groener en natuurlijker tintje geven. Groener met streekeigen groen. Ook deze herfst biedt de milieuraad van Ternat streekeigen bomen, hagen en fruitbomen aan een voordelige prijs.

Inheemse bloemen, hagen en bomen geven ons landschap kleur en vorm. Ze kosten minder én gaan langer mee dan exotisch groen. Als toevlucht voor doortrekkende dieren verbinden ze onze natuurgebieden. Voor vlinders, bijen, hommels en andere insecten, maar ook voor vogels en zoogdieren betekent uw inheems beplante tuin een voedselrijk paradijs. Kwaliteit van hier! 

Nieuw in 2021 - het minibos-pakket
Met het minibos-pakket doe je iets goeds voor de natuur én voor je eigen tuin. Heb je nog ergens 6m² plaats in je tuin, ga dan voor een makkelijk te planten minibos-pakket samengesteld met inheemse bomen, struiken en zaden. Zo kan iedereen een stuk van zijn tuin omtoveren tot een minibos.

Kies jij ook voor streekeigen groen? Schrijf dan nu in.

Inschrijven tot 4 november 2021. Bezorg het inschrijvingsformulier in bijlage aan de onthaalbalie van het gemeentehuis of via milieu@ternat.be.

Afhalen van het plantgoed op zaterdag 20 november tussen 9u en 11u45 bij Plantenkwekerij Vermeir (Reukenstraat 7, Ternat).

Ter plaatse betalen en een kopie van je ingevulde formulier meebrengen. 

- Dit project is niet cumuleerbaar met het subsidiereglement Kleine Landschapselementen (GR 18/10/2002) -