Recyclagepark Roosdaal gesloten

Gepubliceerd op maandag 4 februari 2019 10.21 u.
Inwoners welkom in recyclagepark Ternat

PERSBERICHT Intradura - 01/02/2019

Vanaf 1 februari 2019 sluit het recyclagepark van de gemeente Roosdaal in de Brusselstraat zijn deuren. In afwachting van de opening van het nieuwe recyclagepark zijn de inwoners van Roosdaal welkom op het recyclagepark van Ternat.

De inwoners van Roosdaal kunnen vanaf 1 februari terecht op het recyclagepark van Ternat, gelegen aan de Assesteenweg 336. Net zoals de inwoners van Ternat kunnen zij met alle afvalstromen die niet in de restafvalzak horen terecht op het recyclagepark.

Deze samenwerking kwam tot stand omdat het nieuwe recyclagepark in Roosdaal pas later dan gepland zijn deuren zal openen. Intradura ging samen met de gemeente Roosdaal op zoek een naar oplossing, en vond in de gemeente Ternat een goede partner.

Gunter Desmet, schepen voor omgeving (Ternat): “Toen de gemeente Roosdaal ons vroeg om gedurende enkele maanden mee gebruik te maken van ons recyclagepark, hebben we geen moment geaarzeld. Tussen beide bestuursploegen van Ternat en Roosdaal is er een heel goede verstandhouding. In nood kent men zijn vrienden, als buren willen we helpen.”

“Elke inwoner van Roosdaal zal met zijn identiteitskaart toegang krijgen tot het recyclagepark van Ternat. In het eerste deel vindt men de afvalstromen die gratis kunnen aangeleverd worden. In het tweede gedeelte wordt het overige afval gewogen en afgerekend aan € 0,16 per kg, net zoals dit ook op het nieuwe recyclagepark van Roosdaal het geval zal zijn”, weet schepen Herman Claeys (Roosdaal) te vertellen.

De winter is op het recyclagepark een minder drukke periode, en de vaste kosten worden voor deze periode gedeeld. Een win-win voor beide gemeenten dus. En aangezien het recyclagepark op de Assesteenweg in Wambeek ligt, op een boogscheut van Roosdaal, zal dit in de kernen geen extra verkeer genereren.

INFO

Inge D’hoe, communicatie Intradura, 0499 51 53 01