Start volgende fase Sluisvijverstraat

Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024 8.46 u.
vanaf 12 februari 2024

De volgende fase van de werken in de Nieuwbaan/Sluisvijverstraat gaat vanaf 12 februari 2024 van start.

Wat gebeurt er?

  1. In de Sluisvijverstraat, vanaf spoorwegovergang tot de grens met Affligem, worden nieuwe fietspaden aangelegd en wordt de bestaande rijweg in asfalt hersteld.
  2. Er wordt een pers- en ontvangstput aan de spoorweg gemaakt. Dit om de nieuwe riolering ook onder het spoor te kunnen doortrekken.

Wat is de hinder?

Er is geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk vanaf kruispunt Sluisvijverstraat/Affligemstraat tot de grens met Affligem.

  • Er blijft wel een doorgang mogelijk op de Spoorwegbaan om de Sluisvijverstraat over te steken om de parking van het station Essene-Lombeek te bereiken.
  • Kruispunt Affligemstraat/Sluisvijverstraat blijft open.

Fietsers en voetgangers kunnen door de werfzone en het station van Essene-Lombeek bereiken.

Er geldt een parkeerverbod op Bosstraat tussen Meersstraat en Spoorwegbaan om doorgang te geven aan (zwaar) verkeer.

Op de Nieuwbaan – tussen Sluisvijverstraat en Tulpenstraat – is enkel plaatselijk verkeer toegelaten totdat de wegeniswerken daar zijn afgerond.

Opgelet!

Van maandag 12 februari tot half april kan je niet meer vanuit Ternat naar Essene over de "nieuwe" brug. Wel nog vanuit Essene naar Ternat.

Om sluipverkeer te vermijden vanuit Ternat door de werken aan de Sluisvijverstraat, zal de brug over de E40 in Essene (Lombeekstraat) tijdens de werken als enkelrichting ingesteld worden.

Het kruispunt tussen de Hauwijkstraat en de Lombeekstraat blijft open, beide straten blijven dubbel richting. In Ternat blijft het kruispunt tussen de Meerstraat en de Bosstraat ook ongewijzigd.

INFO | www.affligem.be/werken-milieu-en-mobiliteit/mobiliteit/hinder-op-de-weg/werken-op-de-openbare-weg/lombeekstraat-brug-over-de-e40-enkelrichting-van-12-februari-tot-midden-april 

Openbaar vervoer

Omleiding

Op het bijgevoegd kaartje vind je de locatie van de werken, deze worden in het ORANJE weergegeven. De lijnen in het BLAUW geven de omleiding weer.

Duurtijd

Start van de werken is voorzien op 12 februari 2024. Deze werken duren tot midden april 2024 (op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten).

Meer vragen?

Voor meer informatie over de werken kan je terecht bij:

We bedanken je voor je begrip en excuseren ons voor eventuele hinder en ongemakken.

Sluiten

Vacature: administratief medewerker burgezaken en onthaal