Toer de Geuze

Gepubliceerd op donderdag 14 februari 2019 11.03 u.
za 4 en zo 5 mei 2019

Tijdens deze openbrouwerijendag zetten verschillende leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) hun deuren open voor het grote publiek.

Aan de eerste editie namen zes brouwerijen en stekerijen deel, nl. Brouwerij Boon, Geuzestekerij De Cam, Brouwerij De Troch, Brouwerij Lindemans, Brouwerij 3 Fonteinen en Brouwerij Timmermans. Er zijn doorlopend rondleidingen aangevuld met informatie omtrent het productieproces. Uiteraard kan je ter plaatse genieten van lambiek, geuze, kriek, framboise en andere lambiekbieren. In de meeste brouwerijen kan je ook iets eten en is er animatie voorzien.

Tijdens deze 12de editie kan je bij brouwerij De Troch, naast een geleid bezoek met degustatie, ook terecht voor een boterham met Wambeekse plattekaas of boerenhesp. Er is ook een bierwinkel en een bierterras. Voor de jongsten is er een springkasteel. Combineer een bezoek aan de brouwerij met de wandelroute Pol De Mont en/of de fietsroute de Boerenkrijgroute, beiden met knooppunten aan deze brouwerij.

Door de jaren heen groeide de Toer de Geuze uit tot een van de grootste bierevenementen in ons land. Vanuit HORAL worden er tijdens de Toer de Geuze busrondritten tussen verschillende deelnemende brouwerijen en stekerijen georganiseerd. Ook het Bezoekerscentrum 'De Lambiek' te Alsemberg neemt deel aan de Toer de Geuze. Je kan het gratis bezichtigen en er wordt animatie voorzien. Je kan er eveneens je tentje opslaan. Het reglement en de volledige info kan men raadplegen op: www.delambiek.be > evenementen > Toer de Geuze.

De toegang tot de deelnemende brouwerijen en stekerijen is GRATIS

www.toerdegeuze.be