Update coronavirus Ternat 27.07

Gepubliceerd op vrijdag 7 augustus 2020 17.29 u.
De bubbel wordt weer kleiner

De Nationale Veiligheidsraad besliste op maandag 27 juli om een vaste bubbel van 5 personen in te voeren. De maatregel gaat in op woensdag 29 juli.
De mondmaskerplicht blijft geldig in Ternat.

De voorbije week steeg het aantal coronabesmettingen fors, waardoor de Nationale Veiligheidsraad enkele versoepelingen terug schroefde.

Vanaf woensdag 29 juli gelden de volgende maatregelen:

  • Een gezinsbubbel zal nog contact mogen hebben met 5 andere mensen. Het gaat om volwassenen, kinderen onder de 12 jaar zijn niet inbegrepen. Die vaste groep geldt voor de komende 4 weken. Je mag dus niet elke week contact hebben met 5 andere volwassenen. 
  • Niet-begeleide evenementen (familiebijeenkomsten, uitstappen) worden beperkt tot 10 personen, kinderen onder de 12 jaar niet inbegrepen.
  • Op recepties en banketten mogen maximaal 10 mensen aanwezig zijn, kinderen jonger dan 12 niet inbegrepen. Op ceremonieën mogen er tot 100 mensen aanwezig zijn.
  • Het aantal personen dat een (sport)evenement mag bijwonen, wordt ingeperkt: 100 indoor, 200 outdoor. Dat is een halvering.
  • Winkelen moet je vanaf nu weer alleen doen. Uitzonderingen daarbij zijn volwassenen die een minderjarige of hulpbehoevende persoon assisteren. Je mag ook maximaal 30 minuten in de winkel blijven, tenzij je een afspraak hebt.
  • Horecazaken hebben sinds donderdag 23 juli een registratieplicht. Vanaf woensdag 29 juli geldt dit plicht ook voor wellnesscentra en sportlessen.
  • Voor de speelpleinwerkingen en de zomerkampen verandert er niets: de bubbels van 50 personen blijven bestaan.

Mondmaskerplicht in Ternat blijft!
Dat wil zeggen dat je op drukke plaatsen, o.a. op het terrein van The Leaf, in de stationsbuurt, in het recyclagepark, in het gemeentehuis, in winkels, tijdens wekelijkse markt en wachtrijen bij handelaars ALTIJD een mondmasker moet dragen. Uitzonderingen zijn er voor wie met de auto, moto, step of fiets rijdt.

> MAATREGEL RECYCLAGEPARK (Intradura):
Het dragen van een mondmasker in het recyclagepark is verplicht!

> MAATREGEL HUISVUILOPHALING (Intradura):
Door de aanhoudende hitte zullen de ophalingen in Ternat tot donderdag 13/08 starten vanaf 5u.

Lees in bijlage het FAQ-document dat van toepassing is vanaf 29 juli 2020.