Vaccinatie

Om zich gratis te laten vaccineren tegen COVID-19 kunnen alle inwoners van Ternat in Dilbeek terecht in de voormalige bedrijfsgebouwen van de doe-het-zelfzaak Royer nv in de Stationsstraat 309 te Dilbeek.
Dit vaccinatiecentrum is goed bereikbaar. De omgeving beschikt over parkeermogelijkheid voor voertuigen en fietsen. Voor mensen met een handicap worden plaatsen vlakbij de ingang voorzien.

Onze doelstelling is om meer dan 70% van de bevolking te vaccineren en zo naar groepsimmuniteit te evolueren. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Alice Toen laat zich vaccineren

De Dilbeekse ereburger Alice Toen (96) liet zich in het vaccinatiecentrum vaccineren met AstraZeneca. Alles verliep vlot, ze was zelfs niet ziekjes! Wij volgden haar met de camera en maakten er een filmpje van. Hierin zie je hoe zij als senior goed begeleid en geholpen wordt en de nodige uitleg krijgt.

Heb je vragen rond de vaccinaties (FAQ)?

Is het vaccin veilig? Hoe is dat zo snel ontwikkeld kunnen worden? Wanneer ben ik aan de beurt?...
> Ontdek meer op www.laatjevaccineren.be. Op deze portaalsite vind je algemene informatie rond de Vlaamse vaccinatiestrategie. Je kan eveneens bellen naar het nummer 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid.
> Ook in dit nieuwsbericht vind je antwoorden op je vragen.
> Vanuit Vlaanderen werd een video verspreid waarin zeven prangende vragen omtrent de vaccinaties worden beantwoord en verduidelijkt.
 
 

Covidcertificaat

Vanaf nu kan je je Covidcertificaat aanvragen. Met het certificaat kan je aantonen dat je volledig gevaccineerd bent, recent negatief testte of de ziekte in de voorbije zes maanden hebt gehad en antistoffen hebt.
De aanvraag van het certificaat verloopt via https://covidsafe.be/ of de app CovidSafeBE. Langs die weg ontvang je na authentificatie een QR-code die je vrijheid om te reizen geeft binnen Europa.
 

Deel deze pagina