Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat blijft open

Gepubliceerd op dinsdag 23 november 2021 7 u.
tot voorjaar 2022

Momenteel bevinden we ons midden in de vierde golf. De vele besmettingen zorgen voor een grote druk op de zorg en andere sectoren in ons land. De vaccinatie is één van de middelen die we hebben om deze golf zo snel mogelijk plat te drukken. Ons centrum blijft daarom alvast geopend tot het voorjaar van 2022.

We focussen ons op twee verschillende zaken: het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en het toedienen van de zogenaamde boosterprikken.

Iedereen vanaf 12 jaar die nog geen vaccin heeft ontvangen is nog steeds welkom om zijn traject te starten met een eerste prik. Ook mensen die elders een eerste prik kregen en nog een tweede moeten krijgen, zijn welkom. Kinderen die 12 worden binnenkort, krijgen van ons een uitnodiging voor hun vaccinatie.

We zetten nu volop in op de boosterprik. Deze is nodig om de bescherming na de eerste vaccinatie(s) voldoende hoog te houden. De doelgroep voor deze boosterprik wisselt snel. Momenteel nodigen we mensen uit die werken in de zorgsector of ouder zijn dan 65 jaar en diegenen die Johnson&Johnson kregen.

Daarbij is het belangrijk dat er een bepaalde periode voorbij is. In het geval van Johnson&Johnson is dat twee maanden, voor AstraZeneca vier maanden en voor Pfizer of Moderna 6 maanden. Ook als je jouw eerste prikken ergens anders zou gekregen hebben, word jij voor de boosters gewoon uitgenodigd.

Mocht de bevolkingsgroepen die we aanspreken voor de vaccinatie wijzigen (voor eerste maar ook voor de boosterprik), mag je automatisch een uitnodiging verwachten eens het jouw beurt is. Je hoeft daarvoor zelf geen initiatief te nemen.

Tot het einde van het jaar zijn wij al zeker geopend op dinsdagvoormiddag en woensdagnamiddag. Indien nodig openen wij nog extra dagen.

Heb je het idee dat je mogelijk vergeten werd voor de eerste of boosterprik of heb je nog andere vragen?
Contacteer ons dan via vragen@vaccinatiecentrumdilbeekternat.be of 02 790 61 01 - tijdens werkdagen tussen 9u en 17u.

De vaccinatiegraad in onze eerstelijnszone Pajottenland staat op een hoog niveau:

  • 96,10 % van de 65+ burgers kregen reeds 1 prik – 95,16 % is volledig gevaccineerd
  • 91,18 % van de 18+ bevolking kreeg reeds 1 prik – 90,16 % is volledig gevaccineerd
  • 90,34% van de 12+ bevolking kreeg reeds 1 prik – 89,21 % is volledig gevaccineerd

Een mondmasker dragen, handen ontsmetten en een veilige afstand bewaren zijn nog steeds efficiënte middelen zijn tegen besmetting. Uiteraard is je laten vaccineren nog steeds de beste manier om jezelf en je omgeving te beschermen.