Veilig heropstarten na corona

Gepubliceerd op vrijdag 1 mei 2020 12.12 u.
Een gids voor lokale economie

Om je voor te bereiden op een heropstart is het belangrijk dat je je bedrijf coronaproof maakt. Maar hoe doe je dit nu concreet? Verschillende instanties en partners lijsten de beste tips op voor een probleemloze en vlotte heropstart. Hier vind je een overzicht:

  • De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg heeft een generieke gids opgesteld om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 op het werk tegen te gaan. Deze bevat tal van illustraties en inspiratie voor jouw werkvloer en kan je hier downloaden.
  • Ook Voka informeert je hoe je veilig kan heropstarten. Voka vat alle antwoorden op de meest gestelde vragen van ondernemers samen. De antwoorden zijn gebaseerd op de generieke gids van de federale overheid die je hierboven vindt. 
  • UNIZO heeft een handige coronatoolkit Back to Business voor een vlotte en veilige heropstart.
  • VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen lijst 10 tips op die je kan toepassen als je bedrijf binnenkort opnieuw opstart. 

Om de heropstart zo veilig mogelijk te laten verlopen, voorziet de gemeente opnieuw grondstickers die op de vloer geplakt kunnen worden, om klanten visueel duidelijk te maken welke afstand gerespecteerd dient te worden. Aanvragen kan via economie@ternat.be .

Ook stelt de gemeente verschillende affiches ter beschikking. Deze vind je bij de bijlage.

251 Ternatse ondernemers vroegen al een hinderpremie aan: jij ook?

251 Ternatse ondernemers en zelfstandigen vroegen de corona hinderpremie al aan. 193 daarvan ontvingen het geld al op hun rekening.

Heb je nog geen aanvraag gedaan en kan je financiële hulp gebruiken? Nog tot en met 3 juni kun je een aanvraag indienen. 

 

Meer informatie of je Corona hinderpremie aanvragen kan via deze link.

Koop in de buurt: Is jouw zaak al geregistreerd?

Meer en meer mensen zijn er zich van bewust dat lokaal kopen van levensbelang is. Door lokaal in Ternat te kopen, steunen we onze eigen economie en zorgen we voor elkaar. Dat is altijd een goede zaak, maar in coronatijden meer dan nodig.

Daarom lanceert de Vlaamse Overheid samen met VLAIO, Unizo, NSZ en VLAM de website koopinjebuurt.be. Dit platform is een online verzamelplaats waar je als consument lokale ondernemers kan terugvinden. Je zaak verschijnt dan dadelijk in de online zoekmotor van www.winkelhier.be, maar tegelijk ook op het platform www.koopinjebuurt.be van de Vlaamse Overheid. Je zal dus vermeld worden op beide platformen in één moeite. Daarnaast wordt er ook een link gelegd tussen het platform van de gemeente en www.winkelhier.be.

Ben jij een lokale ondernemer, de buurtwinkel, handelszaak, restaurant, … ? Registreer je dan nu!