Vive le Tableau uitgesteld

Gepubliceerd op vrijdag 31 juli 2020 11.57 u.
Maar Buzzie blijft wel zomeren!

De eerste editie van Vive le Tableau (zondag 2 augustus) wordt uitgesteld. Door het stijgend aantal coronabesmettingen vindt het lokaal bestuur Ternat het niet opportuun om mensen rond een tafel samen te brengen. De andere Buzzie-activiteiten gaan voorlopig wel door.

Nu zondag 2 augustus zou de eerste editie van Vive le Tableau plaatsvinden. Op het speelpleintje langs de Meersstraat zou een tafel worden neergepoot waar Ternattenaren kunnen genieten van een aperitiefje. In het midden van de tafel zou een tekenaar zitten die de aanwezigen in eigen stijl zou portretteren. Door het stijgend aantal coronabesmettingen werd besloten om Vive le Tableau uit te stellen naar een latere datum. Wanneer de eerste editie van Vive le Tableau wél doorgaat, is voorlopig niet geweten.

Voorlopig gaan alle andere activiteiten in Ternat wel door. De eerste editie van de Drive-In Movie toonde aan dat alles zeer coronaveilig verliep. Mensen bleven in hun auto waardoor afstand tussen de bubbels gegarandeerd werd en de catering werd rondgebracht door mensen met mondmaskers. Ook bij de Picknick Movies bleven de aanwezigen telkens in bubbel op hun matje zitten, ver weg van andere mensen.

Bij de opmaak van ons zomerprogramma werd maximaal rekening gehouden met de veiligheidsmaatregelen. We mogen het stijgend aantal coronabesmettingen natuurlijk niet negeren. We houden de situatie met een heel team nauwlettend in de gaten en we hebben bijna dagelijks contact met de Ternatse huisartsen om de risico’s te bekijken.

We vragen wel om steeds een mondmasker bij te hebben en te dragen indien nodig. Verder blijven alle basisregels gelden: blijf in je bubbel, hou afstand en was je handen!