Week van de Opvoeding

Gepubliceerd op donderdag 14 mei 2020 13.07 u.
Online-aanbod voor gezinnen en kinderen

In het kader van de Week van de Opvoeding, van 16 tot 23 mei, organiseren we dit jaar geen fysieke activiteiten door de coronacrisis, maar een alternatief online-aanbod.

Er zijn gratis voorleesuurtjes, webinars over opvoeden, een theatervoorstelling met knutseltips achteraf, wandelingen met opdrachten voor het hele gezin, een knutselactiviteit met Villa Frieda én leuke tips en quotes over opvoeden in tijden van corona.

De Week van de Opvoeding zet elk jaar opvoeden en ouderschap in de kijker. Dit jaar werd het thema ‘Opvoeden is geen (wed)strijd!’ gekozen.
De eerste, de beste. De grootste, de knapste. De slimste, de braafste. Van borstvoeding tot rapporten, van de eerste stapjes tot de ideale partner, van verantwoorde en mooie lunches tot elke match aan de zijlijn staan: we trappen soms in de valkuil van de competitie. Successen worden gedeeld op sociale media, als het moeilijk gaat, blijft het stil. 
Als ouder doe je je uiterste best om je kind te geven wat het nodig heeft. Op het ritme van je kind en op de manier die bij jouw gezin past. Haal de wedstrijd uit het opvoeden en wees mild voor jezelf, voor de ouders om je heen en voor je kind. Zo creëer je verbinding en begrip.

Hou zeker de facebookpagina van Huis van het Kind Ternat in de gaten. Elke dag verschijnt er een online activiteit die je live kan volgen of achteraf kan herbekijken.

Het volledige programma kan je terugvinden in bijlage.