Week van de duurzame gemeente

Gepubliceerd op woensdag 1 juli 2020 9.28 u.
We zoeken lokale, duurzame helden!

Op 25 september 2020 viert de wereld de vijfde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Deze agenda bestaat uit 17 doelstellingen, ook wel gekend als de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) en moeten ons op weg zetten naar een meer duurzame wereld tegen 2030.

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Ternat deze verjaardag een hele week lang: van 18 tot 25 september hangen we dan ook de SDG-vlag uit. Tijdens deze campagneweek staan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen centraal en zetten we ook onze eigen duurzame helden in de kijker. Deze helden kunnen Ternatse burgers, scholen, organisaties, verenigingen, diensten, bedrijven of andere groepen zijn die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. 

Hiervoor hebben we jullie hulp nodig.

Ken jij een netwerk/ organisatie/ vereniging/ school/ persoon die in het dagelijkse leven bezig is met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking,…?

Ken je, met andere woorden, iemand of een groep van mensen die zich inzet om van Ternat en bij uitbreiding de wereld een aangenamere, positievere, veiligere, gezondere, eerlijkere, rechtvaardigere of duurzamere plek te maken?

Laat het ons dan vóór 05/08/2020 weten door te mailen naar duurzaamheid@ternat.be. Voeg een korte motivatie toe en laat ook weten voor welke SDG je iemand nomineert. Het overzicht van de SDG's vind je in bijlage.

Wie weet wordt jouw ‘lokale duurzame held’ door ons in de bloemetjes gezet.