Week van de Korte Keten

Gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2022 10.02 u.
Stem op Eric's Gamba's!

Van 14 tot 22 mei 2022 zetten we de korte keten in de kijker. Tijdens deze week kan je in heel Vlaanderen deelnemen aan allerlei activiteiten die verband houden met de korte keten. Neem zeker een kijkje in de agenda voor een leuke activiteit in onze buurt. 

Ben je op zoek naar een korte keten producent?
Neem een kijkje op Recht van bij de Boer.

Wat is de korte keten?
Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Korte-Keten-Kop?
Bovendien gaf de Provincie Vlaams-Brabant het startsein voor de vierde Korte-Keten Kop-verkiezing. Tijdens deze verkiezing kan je stemmen voor HET boegbeeld van de korte keten verkoop, met dit jaar ook een laureaat uit Ternat: Eric’s Gamba's.

Stem tot en met 14 augustus voor Eric's Gamba's via www.weekvandekorteketen.be.

?In de tweede helft van augustus maakt de provincie de winnaar bekend. Wie stemt maakt kans op één van de vijftig Korte Keten-boodschappentassen. Stem nu!