WhatsAppBuurtPreventie (WABP)

Het is een preventieve aanpak waarbij burgers elkaar snel op de hoogte kunnen brengen van alarmerende situaties. Het doel is het verhogen van de sociale controle en het bevorderen van het algemeen veiligheidsgevoel in je buurt.

In Ternat zijn er al een 15-tal WABP?en opgericht. Een groot deel van de gemeente is gedekt maar er blijven nog een aantal wijken over waar geen WABP actief is.

Voel je je geroepen om beheerder te worden van je wijk?
Kom eens langs op het gemeentehuis zodat we kunnen uitleggen wat je taak is.

De WhatsAppBuurtPreventie (WABP) is een digitaal burgerinitiatief, voor burgers en door burgers. Het is een groep in een app (Whatsapp) waarbij burgers elkaar snel op de hoogte kunnen stellen bij het opmerken van alarmerende situaties, diefstallen... Deze vorm van digitale buurtpreventie wordt toegepast in een afgelijnd gebied en draagt bij aan het verhogen van het algemeen veiligheidsgevoel, het bevorderen van het sociaal buurtgevoel en het verspreiden van de preventiegedachte. De WABP wordt geco√∂rdineerd door één of meerdere vrijwilliger(s) uit de buurt (beheerder).

De deelname aan de WABP via WhatsApp is volledig gratis.

De persoonlijke gegevens van de leden waarover de WABP beschikt zullen enkel gebruikt worden voor de WABP-werking en dit conform de wet op de privacy.

WIL JIJ BEHEERDER WORDEN?

De beheerder start een nieuwe groep op in zijn buurt. Nadien zorgt de beheerder voor het aanwerven van nieuwe leden, het toevoegen van nieuwe leden aan de WABP-groep en waakt hij/zij over de goede gang van zaken binnen de groep.

Stel je kandidaat