Zwembad open vanaf 4 juli

Gepubliceerd op maandag 29 juni 2020 15.28 u.
Volg de veiligheidsmaatregelen strikt op

Op 4 juli opende het zwembad opnieuw de deuren voor publiek. Door de strikte veiligheidsmaatregelen kunnen we jammer genoeg nog niet alle weekdagen openen voor het publiek in juli & augustus.

Openingsuren:
di: 7u30-9u en 14u-19u45 
do: 7u30-9u en 14u-21u
za: 14u-18u
zo: 7u30-13u

Op maandag, woensdag en vrijdag kan je terecht in ons partnerzwembad te Heuvelkouter Liedekerke. Beurtenkaarten en abonnementen zijn daar ook geldig.

COVID-19 maatregelen

\ Wie mag komen zwemmen?
Iedereen is welkom maar onder bepaalde voorwaarden kunnen we je niet toelaten in ons zwembad.
Vertoonde je vijf dagen voor aanvang van je zwembeurt één van de ziektesymptomen zoals hoesten, koorts, ademhalingsproblemen, pijn in de borst, reuk- en smaakverlies OF twee van de ziektesymptomen zoals keelpijn, spierpijn, vermoeidheid, waterige diarree, hoofdpijn of lopende/verstopte neus? Dan moet je helaas thuisblijven.
Ben je de afgelopen vijf dagen in contact geweest met Covid-19-patiënten? Ook dan kunnen we je helaas niet toelaten in ons zwembad.

\ Reserveren
Vooraf reserveren is verplicht. Zonder geldige reservatie vooraf kunnen wij niemand meer binnen laten wanneer de maximale capaciteit bereikt is.
Er zijn 24 plaatsen per tijdsblok beschikbaar voor baantjeszwemmers. Je kan hiervoor een individuele kleedcabine reserveren (max. 1 persoon per cabine). Er is éénrichtingsverkeer van toepassing bij het baantjeszwemmen: 1 baan heen, de baan ernaast terug. Wij voorzien 3 snelheden, inhalen is niet toegestaan.

Voor families zijn er 3 familiekleedcabines (max. 4 personen per cabine) beschikbaar. Per gezin/familie voorzien wij een aparte zone in het Instructiebad (0,5 - 0,9m diep, 31°C). Je blijft enkel binnen de aangewezen zone tijdens het gereserveerde tijdsblok. De glijbaan kan niet gebruikt worden. Ouders die ondertussen ook willen zwemmen in het grote bad moeten ook een individuele cabine bij reserveren in hetzelfde tijdsblok.

Reserveren kan via https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=227370 (min. 1 dag op voorhand) of telefonisch via 02 582 05 01.

De tijdsblokken waarop je kan reserveren zijn:

Dinsdag en donderdag:
blok 1: 7u30 tot 9u 
blok 2: 14u tot 15u 
blok 3: 15u30 tot 16u30 
blok 4: 17u tot 18u 
blok 5: 18u30 tot 19u30
blok 6: 20u tot 21u (enkel op donderdag)

Zaterdag:
blok 1: 14u tot 15u
blok 2: 15u30 tot 16u30
blok 3: 17u tot 18u

Zondag:
blok 1: 7:30 tot 8:30
blok 2: 9:00 tot 10:00
blok 3: 10:30 tot 11:30
blok 4: 12:00 tot 13:00

Aan- en uitkleden zit omvat in het gereserveerde tijdsblok. Je zal dus niet de volledige duur van het blok kunnen zwemmen. Volg de richtlijnen van het aanwezige personeel voor het verlaten van de zwemhal.

\ Aankomst en toegang
Wacht op de parking buiten en hou voldoende afstand. Wanneer het volgende tijdsblok begint, zal iedereen per 6 personen binnen gelaten worden. De zitruimte is afgesloten en de drank- en koffieautomaat zijn buiten werking gesteld. Het is niet toegelaten om langer dan noodzakelijk in de inkomhal te verblijven. Ontsmet eerst je handen vooraleer je betaalt aan de kiosk of kassa. Dispensers met alcoholgel zijn voorzien ter plaatse.

\ Omkleden
Bij voorkeur draag je de zwemkledij al onder je gewone kledij om tijd te winnen. Je kleren mogen blijven hangen in jouw persoonlijke omkleedcabine. Waardevolle spullen kan je in een locker achterlaten. Er zijn geen kleerhangers beschikbaar. Voor en na jouw bezoek worden alle cabines grondig ontsmet.

\ Douches & sanitair
Uitgebreid douchen is niet toegelaten. Even kort afspoelen onder de doorloopdouches en de voeten afspoelen voor en na het zwemmen is wel mogelijk. Laat shampoo en zeep thuis. Enkel de toiletten in het natte gedeelte van het zwembad zijn toegankelijk. Probeer naar het toilet te gaan voor uw vertrek richting zwembad.

\ In de zwemhal
Hou voldoende afstand van anderen in- en uit het water. Onze redders zijn opgeleid om hulp te kunnen bieden in deze uitzonderlijke situatie en zijn voorzien van het nodige beschermingsmateriaal om vlot hulp te kunnen bieden indien dit nodig is. Hou echter voldoende afstand wanneer u hen benadert om vragen te stellen. Raak zo weinig mogelijk oppervlakken aan. Gebruikt u materiaal, vraag dit dan altijd eerst aan de redders of breng uw persoonlijke materiaal mee.

\ Check voor vertrek
Om onze bezoekers te helpen om hun zwembadbezoek vlot te laten verlopen raden we aan om even volgende checklist te overlopen vooraleer te vertrekken richting zwembad. Dan wordt een zwembezoek een plezier en loopt het niet af met een sisser.

  •  ik heb de openingsuren van het zwembad gecheckt
  •  ik heb min. 1 uur op voorhand een kleedcabine in een bepaald tijdsblok gereserveerd. Hetzij online via https://ternat.ticketgang.eu/of telefonisch op het nummer 02 582 05 01 (Ternat) - 053 66 05 73 (Liedekerke) - tijdens de openingsuren van het onthaal.
  •  ik neem mijn bankkaart mee om mijn zwembeurt te betalen of mijn abonnement om binnen te kunnen, cash geld wordt niet aanvaard
  •  ik heb mijn zwemkledij onder mijn gewone kledij aan om tijd te winnen bij het omkleden. De zwemtijd is beperkt tot ca. 55 minuten per blok
  •  ik ga thuis naar het toilet en vermijd om gebruik te maken van het sanitair in het zwembad
  •  shampoo en zeep laat ik thuis, uitgebreid douchen is niet toegelaten.