Zwerfvuil in tijden van Corona

Gepubliceerd op dinsdag 14 april 2020 11.32 u.
Campagne Mooimakers

We zitten al enkele weken in ons kot en dit heeft uiteraard heel wat gevolgen. Ook op de openbare netheid. Daarom lanceren we een oproep om de tijd buiten aangenaam te houden voor iedereen en je afval niet achter te laten. Op zich is dit geen nieuwe boodschap, maar wel één die duidelijk herhaling nodig heeft. Uit de contacten met lokale besturen en intercommunales is gebleken dat op verschillende locaties het sluikstorten toeneemt en er ook meer zwerfvuil achterblijft sinds de regering midden maart maatregelen nam om het coronavirus in te dijken.

Met de campagne op social media, in print media en op schermen, willen we je ertoe aan zetten om net even die kleine extra moeite te doen en afval weg te gooien waar het hoort. Tegelijk loopt er ook een radiospot en wordt er gesensibiliseerd op supermarktparkings via digitale affichage. Brengt dit je op ideeën? Niets houdt je tegen om zelf met krijt aan de slag te gaan op je eigen stoep. Of download onze social posts in de webwinkel en deel ze via je eigen kanalen om de campagne te ondersteunen.

We hopen dan ook dat iedereen ook in tijden van lockdown verantwoord met de natuur en onze omgeving omgaat. Sluikstorten of zwerfvuil achterlaten, staat daar in ieder geval haaks op. Laten we het buiten aangenaam houden voor iedereen.

Lees meer op https://mooimakers.be/coronavirus en doe mee!