Cybercriminaliteit

De ontwikkeling van de digitale ruimte gaat gepaard met verschillende risico’s/gevaren zodra men het internet gebruikt om te communiceren, handel te drijven... De communicatie- en uitwisselingsmiddelen evolueren en tegelijkertijd verschijnen er nieuwe, steeds complexere fenomenen zoals cybercriminaliteit.

De meeste internetgebruikers beseffen dat een kort en eenvoudig wachtwoord niet veilig is. Toch worden zwakke wachtwoorden nog steeds gebruikt, vb. 01234, azerty, password, een voornaam, een geboortedatum... het is maar een greep uit veel gebruikte maar te gemakkelijke wachtwoorden. Hoe korter en eenvoudiger een wachtwoord, hoe sneller het gekraakt kan worden. Sterke wachtwoorden gebruiken is absoluut belangrijk. Maar ook sterke wachtwoorden kunnen gestolen worden bij datalekken of door virussen. Of soms geven we ze zelf prijs via een phishingwebsite of aan een slinkse oplichter.

Daarom moedigen we de internetgebruiker aan om accounts sterk te beveiligen door middel van tweestapsverificatie of Two Factor Authentication (2FA), een eenvoudige oplossing om je accounts beter te beschermen. Met tweestapverificatie kan je ongewenste personen buiten houden, zelfs al kennen ze je wachtwoord. Gebruik het waar dat mogelijk is, het is eenvoudig en veilig.

Lees hier meer over het gebruik van tweestapsverificatie.