Domeinbos Liedekerke-Hertigembos

Het beheerplan is nog volop in ontwikkeling maar vast staat wel dat er rondom het bestaande bos zal gestreefd worden naar een belangrijke bosuitbreiding. Waar we vandaag beschikken over een domeinbos van ongeveer 120 hectare, willen we dit in de komende twintig jaar uitbreiden naar een ongeveer 200 hectare groot bos- en natuurdomein.

In 2006 werd 3,7 hectare bos aangeplant in het domeinbos Liedekerkebos, dat verspreid ligt over het grondgebied van Liedekerke en de Ternatse deelgemeenten Sint-Katharina-Lombeek en Wambeek. Er werden inheemse boomsoorten geplant zoals zomereik, es, els, linde en een struikgordel om het beschermd waardevol grasland af te schermen. De uitbreiding gebeurde op een stuk weiland van 13 hectare ten oosten van Liedekerkebos, op grondgebied van Ternat. Liedekerkebos is voor 125 hectare eigendom van Bos en Groen.

In oktober 2018 werd de Natuurloop geopend. Deze bestaat uit uniform bewegwijzerde omlopen die 100% in unieke natuur- en bosgebieden liggen. Hij bestaat uit 2 lussen die op elkaar aansluiten. De blauwe lus start aan het voetgangersbrugje in de Dahlialaan (Sint-Katherina-Lombeek) en is 5,2 km lang. De groene lus is 4,7 km en start aan de parking Liedekerkebos (Eduard Schelfhoutstraat 188).
Loop je graag en wil je dit combineren met gezonde lucht en de zachte ondergrond dan is dit het ideale parcours.

Kom ontspannen in het Liedekerke- en Hertigembos. Neem even de tijd en geniet van deze indrukwekkende omgeving...

Meer info

Agentschap voor Natuur en Bos
Beheerregio Groene Gordel
Konijnestraat 172B
1602 Sint-Pieters-Leeuw
02 454 86 30