Fietsbieb

De Fietsbieb zet tweedehandse kinderfietsen, voor kinderen tot 12 jaar, op punt zodat je ze vervolgens tegen een vriendenprijsje kan gebruiken.
Voor € 20 fietsgeld en een waarborg van € 20, mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken.

De Fietsbieb heeft meerdere doelstellingen:
In de eerste plaats wil de Fietsbieb het fietsen bij en met kinderen stimuleren, want fietsen is leuk en gezond.
De Fietsbieb weet bovendien dat een kind zijn fietsje bijzonder snel ontgroeit en dat de (commerciële) druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken sneller toeneemt dan de portemonnee kan volgen. Daarom wil de Fietsbieb een budgetvriendelijk alternatief aanbieden. Tweedehands, maar tiptop in orde.
De Fietsbieb vindt hergebruik een goed idee en stimuleert daarom het ‘gebruik’ van een fiets boven het ‘bezitten’ ervan.
De werking van de Fietsbieb draait op vrijwilligers met een passie voor een warme samenleving. Daarom promoot de Fietsbieb ook leuke fietsactiviteiten vanuit het verenigingsleven.
Vooraleer ze gebruikt kunnen worden zorgt de Fietsbieb ervoor dat de fietsjes op punt staan en zo nodig hersteld worden. Daarmee geeft ze fietsen een nieuw leven. 

Word vrijwilliger!
Een helpende hand, een paar uurtjes per maand, is steeds welkom bij de Fietsbieb.
Zo zoeken we vrijwilligers om aan fietsen te sleutelen en ze op punt te zetten.
Ook mensen die een boontje voor administratie hebben kunnen zich engageren: bij elke ontlening wordt immers een eenvoudige overeenkomst ingevuld en geklasseerd.

Wil je meer informatie of een fietsje huren?
De Fietsbieb zal telkens open zijn tussen 10u-12u op de laatste zaterdag van de maand, dit enkel na reservatie via deze kalender.

Zaterdagen 2021:
27/02 - 27/03 - 24/04 - 29/05 - 26/06 - 31/07 - 28/08 - 25/09 - 30/10 en 27/11.

Locatie: oude gemeentehuis - kasteel De Mot, Gemeentehuisstraat 21.

Heb je nog vragen?
Contacteer ons dan via ternat@fietsbieb.be.

INFO | www.fietsbieb.be