Fietsroutes

Fietsroutes in en rond Ternat

Proef ook van deze fietsroutes

Fietsen en culinair genieten, je doet het nergens beter dan in het Hageland en de Groene Gordel. We hebben voor jou de mooiste routes uitgestippeld langs prachtige landschappen en pittoreske stadjes. En onderweg is het proeven van al het lekkers dat de streek te bieden heeft…

Ontdek het aanbod op www.toerismevlaamsbrabant.be/cycling of zoek een recreatieve fietsroute via routeyou.be of vlaanderenmetdefiets.be.

Themaroutes in andere provincies

Parcours GEN-tracé

Je kan ook fietsen, wandelen of joggen langsheen het GEN-tracé. Je volgt hierbij de spoorlijn Brussel - Gent. Bekijk hier het parcours.

Fietsknooppuntennetwerk 

Wil je zelf je eigen fietsroute uitstippelen? Wil je zelf de afstand en de locatie bepalen? Dat kan! Het fietsknooppuntennetwerk strekt zich uit over heel Vlaanderen. Je kiest zelf een traject en volgt de pijlen van punt naar punt. Zo kan je overal in Vlaanderen van de mooiste routes genieten…

Het bepalen van je route kan op twee manieren:

  • aan de hand van een fietskaart Pajottenland-Zennevallei die je kan kopen aan de balies in het sportcentrum, CC de Ploter en het gemeentehuis. Op de fietskaarten vind je extra info over bezienswaardigheden.
  • op www.fietsnet.be of www.vlaanderen-fietsland.be kan je heel eenvoudig de punten aanklikken die je wil opnemen in je route. De afgelegde afstand wordt meteen berekend. Je kan de punten bovendien eenvoudig afdrukken en op het stuur van je fiets bevestigen.

Meldpunt wandel- en fietsroutes

Provincie Vlaams-Brabant zorgt voor de bewegwijzering van de wandellussen en de knooppuntenroutes. Ze zorgt voor de plaatsing, vervanging, aanpassing van de bordjes.
Heb je een probleem opgemerkt tijdens het wandelen, fietsen of paardrijden? Ook jij kan helpen om de kwaliteit van de routes op peil te houden.

Vul de gegevens in op het routemeldpunt (routedokter) en situeer op de kaart. De Provincie lost het probleem zo snel mogelijk op. De meldingen kunnen gaan over bewegwijzering en overzichtsbord, picknicktafels en rustbanken, staat van de weg, zwerfvuil... Je kan ook suggesties doen.

Voor problemen in verband met het fietspad/wegdek kan je rechtstreeks terecht bij het meldpunt wegen.